top of page

Technická údržba mesta Pyšely bola Ventracom nadšená.

Prakticky všetky obce čelia neustálej nutnosti udržovať verejné plochy a ďalšie pozemky v obecnej správe, pričom málokedy majú na tieto úkony dostatočný počet pracovníkov. V priebehu zimného obdobia sa jedná predovšetkým o upratovanie snehu, posyp ciest a chodníkov alebo o upratanie spadnutých konárov a vo zvyšných troch ročných obdobiach jednoznačne prácam dominuje kosenie trávy a starostlivosť o zeleň. Mesto Pyšely nie je výnimkou a preto sme pre technických pracovníkov mesta pripravili predstavenie Ventracu v praxi. A urobilo to dojem.



Ventrac sme predvádzali s optimálnou dvojicou jednotiek pre údržbu rôzne zarastených a náročných zelených plôch – jednotku na vysokú trávu a rotačnú kosačku pre klasické kosenie, ktorá tiež umožňuje veľmi efektívne mulčovanie trávy.



Hlavným zmyslom využitia Ventracu pre Pyšely by bolo takmer úplne nahradenie kosenia krovinorezom, ktoré obec v súčasnej dobe využíva a ich užívanie namáha ako pracovníkov údržby (každý z nich s krovinorezom v sezóne denne kosí niekoľko kilometrov), tak časové možnosti technickej údržby ako celku, pretože kvôli neefektívnemu koseniu neostáva dosť času pre iné úlohy.


Ventrac je schopný prakticky všetko kosenie, ktoré je v súčasnej dobe na pozemkoch obce vykonávané krovinorezom, obstarať za polovičný až tretinový čas a to pri vyťažení minimálneho počtu pracovníkov (prakticky len šoféra a prípadného pomocníka), ktorému naviac ponúkne komfort ergonomického sedadla a ovládania s nekompromisnými bezpečnostnými prvkami.



Najsilnejším argumentom je celoročná využiteľnosť stroja – tak, ako výkonný je v lete pri kosení prerastenej trávy a krovín, údržbe parkov, lúk a ihrísk, je výkonný aj v zime pri frézovaní snehu, čistení a posypu ciest a chodníkov a aj v ďalších obdobiach je neoceniteľným doplnkom každej strojovej flotily, ktorý si hravo poradí s prípravou pôdy pre siatie, uprataním lístia alebo napríklad pri likvidácii pňov.



3 zobrazení
  • LinkedIn Sociální Icon
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
bottom of page